Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Tilburger André van den Boogaart schrijft titelsong voor Nederlandse speelfilmTilburgse muzikant André vd Boogaart schrijft titelsong voor de Nederlandse speelfilm 'Dans met de duivel'
De Tilburgse muzikant André van den Boogaart heeft de titelsong geschreven voor de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Dans met de duivel’. Producenten John de Haas en Angelo Perez Lebbink herkenden in de verhalen en muziek van André de sfeer van de film. Contact werd gelegd met als resultaat een rauwe en dreigende song.

‘Dans met de Duivel’ bewijst dat Nederlandse filmmakers ook zonder subsidie volwaardige speelfilms kunnen maken. Bekende acteurs als o.a. Peter Faber, Raymond Thiry, Kees Boot en Lizelotte van Dijk werkten mee aan deze minimal movie. Onder kenners wordt de film nu al gezien als één van de betere Nederlandse thrillers sinds lange tijd. De première wordt dit najaar verwacht.

Van den Boogaart ontwikkelde zich de laatste jaren tot een onmisbare waarde in het Nederlandse muzieklandschap. Zo werd zijn nummer Hey God! uitgeroepen tot Brabants mooiste liedje. Verder was André het onderwerp van de bijzondere documentaire ‘Het kind is Groot’ van Joost van der Wiel. En samen met Mattanja Joy Bradley en hun bluesband Bradley's Circus toerde hij meerdere keren succesvol door Amerika. Met de titelsong voor ''Dans met de Duivel'' voegt André een bijzonder wapenfeit aan dit rijtje toe.

De titelsong ‘Met de Duivel op mijn Hielen’ is te koop op iTunes en Spotify. De videoclip staat op Youtube en www.andrevandenboogaart.nl