Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

René van Densen & Elco Wareman

René van Densen is een dichter die op verschillende manieren zich kenbaar heeft gemaakt in Tilburg. Hij publiceerde verschillende poëzie- en prozabundels maar zijn grootste succes blijft "Tilburg: De Anus van Nederland" dat in 2007 verscheen bij uitgeverij Tillywood. Hij richtte KutBinnenlanders.nl op, publiceert op verschillende sites en in verschillende bladen, maakte deel uit van het Gentse kunstcollectief De Wolven van La Mancha, treedt tegenwoordig voornamelijk op met Collectief Schouderhaar, een Belgisch-Nederlands gezelschap dat vernieuwend woordtheater brengt. Elco Wareman maakte als muzikant een spetterende indruk samen met Thomas van der Zwan als Duo Dovemansoren. Hij trad en treedt op met verschillend materiaal, van Shaffy tot Blöf tot Herman van Veen. Hij werkt ook aan een eigen repetoire.
In 2014-2015 maakte hij een aantal muzikale vertolkingen van teksten van René. Deze vruchtbare samenwerking gaat wat beide heren betreft gerust voort, bij gelegenheid.
Het Doen Van Het Laten
Gepubliceerd op 20 mrt. 2016
Video & tekst: René van Densen
Muziek & zang: Eelco Wareman
Coupé te stil
Gepubliceerd op 3 mrt. 2016
Tekst & video: René van Densen
Kudos & Comments
Gepubliceerd op 27 feb. 2016
Tekst & video: René van Densen


Elke Derde
Elco Wareman: "De tekst 'Elke Derde' van René van Densen heb ik voor hem op muziek gezet. Alhoewel wat slordig ingespeeld en een ietwat vreemde tekst toch een leuk probeersel."
U Mag Mij Wegstemmen
Gebasseerd op een tekst van René van Densen.