Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Hjalmar van den Akker: TilburgZoap Show
Deze illustraties maakte Hjalmar van den Akker bij de in 2008 op TilburgZ gepubliceerde TilburgZoap, een verhaal in 28 afleveringen, geschreven door 24 Tilburgse scribenten van divers allooi. In 2009 verhuisde de TilburgZoap naar Tilburg Virtueel, onder meer om zowel de tekst als de weergaloze afbeeldingen beter tot hun recht te kunnen laten komen.

Hjalmar Felix van den Akker (Eindhoven, 1963)

Beeldend kunstenaar, illustrator, ontwerper, tekstschrijver en docent.
Hij volgde van 1983-1985 de avondacademie St. Joost, Breda en van 1986-1991 de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, Den Bosch. Daar studeerde hij cum laude af in animatiefilm, illustratie en vormgeving.

Hij werkte als animator voor de VPRO en als tekstschrijver voor stripboekenuitgeverij KBU.
Van den Akker publiceerde enkele teksten en verhalen, o.a. in literair tijdschrift Maatstaf, literair tijdschrift van De Arbeiderspers.
Hij illustreerde voor diverse vaktijdschriften en publicaties (Belastingbetaler, Dossier, De ballade van Eskimo Nell en de TilburgZoap).
Als vormgever ontwerpt hij o.a. logo’s, huisstijlen, cd-hoesjes maar ook ruimtelijke objecten. Zo ontwierp hij de huisstijl, wandsculpturen en stalen tafelobjecten voor voormalig dans- en eetcafé Vasquesz aan de Korte Heuvel te Tilburg.
Naast toegepast werk maakt hij wandsculpturen van roestvrij staal, hout en perspex, o.a. voor het Fontys Conservatorium en het Elisabethziekenhuis te Tilburg, maar ook voor particulieren. Tevens schildert hij en exposeert van tijd tot tijd...