Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Uniek fotoboek 'Tilburgse textiel in beeld'


Duizenden Tilburgers zijn in het bezit van een of meerdere fotoboeken van Ronald Peeters. Bekende boeken zijn Tilburg in beeld, Katholiek Tilburg in beeld (met Ed Schilders) en De straten van Tilburg. Ze zorgen voor een levend verleden van de stad.

In deze serie verschijnt medio november Tilburgse textiel in beeld. Het is een coproductie van Ronald Peeters, oud-hoofd Stadsmuseum Tilburg en Ton Wagemakers, oud-directeur van het Textielmuseum. De kennis van Ronald Peeters over de beelden van Tilburg en van Ton Wagemakers over de Tilburgse textiel is hier gebundeld en dat heeft geleid tot een uniek fotoboek.

Het wordt uitgegeven in samenwerking met Gianotten Printed Media.

Twee eeuwen Tilburgse textiel wordt in beeld gebracht met nog vele onbekende foto’s en soms commentaren, die ‘Tilburgse stof’ zullen doen opwaaien. Nadruk ligt op het werken in de fabrieken en de confectieateliers, het textielonderwijs en de fraaie producten. Veel foto’s zijn te zien van de jaren vijftig en erna, wat de mensen van nu zich nog herinneren. Misschien herkent U zichzelf, uw vader of moeder of een oude buur. Het boek laat de soms trieste beelden zien van de sluiting, leegstand en sloop van fabrieken, maar ook fraaie foto’s die aantonen dat er nog steeds in Tilburg wordt gewerkt in de textiel.

Het boek is een ode aan de textielfabrikanten en textielarbeiders, de grondleggers van Tilburg als makersstad.

Het boek verschijnt in groot formaat met maar liefst 240 pagina’s, ruim 330 foto’s en geheel in full color, en is ingebonden in hardcover met een linnen band. Een mooi cadeau voor de decembermaand!

In de boekhandel verkrijgbaar voor € 24,95.