Tilburg Virtueel

...in cultuurbreedste zin

Regionaal Archief Tilburg: kermisplaatjes voor later

Het archief gaat kermisfoto’s van nu bewaren voor later

KermisplaatsjesvoorlaterDuizenden foto's zijn er al gemaakt van de Tilburgse Kermis. Websites als tilburg.com, kermistilburg.nl, Flickr, Picasa en tilburgsekermis.nl staan vol met foto's van de grootste en gezelligste kermis van de Benelux. Waarom wil Regionaal Archief Tilburg dan ook nog kermisfoto’s verzamelen?

Simpel: een archief BEWAART. Niet alleen kilometers beschreven papier, maar ook foto's. Nog steeds brengen mensen hun interessante albums en ‘schoenendozen’ naar het archief. Veel van de oude analoge foto's zijn inmiddels digitaal beschikbaar via de website van het archief. De meeste mensen maken nu alleen nog maar digitale foto’s. Ook die wil Regionaal Archief Tilburg gaan verzamelen en bewaren. Via de grootste schoenendoos die we kennen: flickr.com.

Iedereen kan meehelpen de herinneringen aan de kermis te bewaren voor later. Ga naar de website www.regionaalarchieftilburg.nl en klik op Kermisplaatjes voor later. Je kunt nieuwe foto´s van de kermis 2011 insturen, maar ook oudere foto´s zijn welkom. Hoe het allemaal werkt, vind je op de website van het archief.

Na afloop van de kermis gaat Regionaal Archief Tilburg een selectie maken: de foto's die het beste de sfeer weergeven gaan we opslaan in het digitaal depot, de fotodatabank BeeldOnline. Uiteraard komt jouw naam bij je foto te staan. Zo help jij mee om kermisfoto’s van nu te bewaren voor later.